Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ'un 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Mesajı

14.05.2017

Sevgili Öğrenciler, 2016-2017 Akademik Yılı Mezunları olarak, Üniversitemizden, bilimsel bilgiyle donatılmış, aklı, vicdanı ve fikri hür insanlar olarak mezun oluyorsunuz. Sizler bu ülkenin gelişimine katkı sunacak, bu ülkeyi daha ileriye götürecek ve muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracak bu milletin yetişmiş bireylerisiniz. Bu mezuniyet Üniversitemizden ve bilimden bir kopuş değildir, aksine Üniversitemizle bütünleşme ve bilimsel bilgiyi arama yolunun başlangıcıdır. Artık bir bilim insanı olarak hayatınızda bilimsel bilgiyi tatbik edecek ve bilimi yolunuza fener yapacak ve milletimizin yolunu aydınlatacaksınız.

Değerli Öğrenciler, Üniversitemizden mezun oluyorsunuz, ancak; gönül dünyamızdaki yerinizin daima var olduğunu bilmenizi isterim.  Sizler bizim tanıtım elçilerimiz oluyorsunuz, Batman’ı ve Üniversitemizi gittiğiniz yerlerde sizler tanıtacak ve temsil edeceksiniz.

Bu mezuniyet töreninden sonra bazılarınız akademik hayatlarına devam edecek, bazılarınız iş hayatına atılacak ve çalışmaya başlayacaksınız. Sizlere tavsiyem, doğruluktan, dürüstlükten ve adaletten ayrılmadan, vatana ve millete sadık birer vatanperver olarak ne yapıyorsanız; en iyisini yapmaya çalışın, en iyisi olmak için mücadele edin. Sizleri tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.