Rektörümüz, Birlik Vakfı'nın 'Kutlu Doğum Programı Ödül Töreni'ne Katıldı

28.04.2017

Birlik Vakfı Batman Şubesi tarafından düzenlenen “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri kapsamında “Sevgili Peygamberim” temalı, 'Liseler Arası Ödüllü Şiir Yarışması Ödül Töreni', Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Kültür İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapılan etkinliğe, Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ’un yanı sıra,  Birlik Vakfı İl Başkanı Hamdullah TÜZÜN, Milli Eğitim İl Müdürü Mahmut KURTARAN, bazı kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Yaklaşık 55 öğrencinin katılım sağladığı şiir yarışmasının final programında, Atatürk Anadolu Lisesinden “ Bir Sevdanın Dilinden”  isimli şiiriyle birinci olan Melike KIZMAZ’a yarım altın ödülünü Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ takdim edildi. Birincinin yanı sıra 2.ve 3. dâhil olmak üzere toplam 9 kişi de çeyrek cumhuriyet altınıyla ödüllendirildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Aydın DURMUŞ, programda 40 yaşındasın şiirini ezbere okuyan 4 yaşındaki çocuğu ve Naziat Süresi’ni ezbere okuyan 5 yaşındaki kız çocuğunu ayakta alkışladı, sahneden inerken kucaklayıp sevdi ve programın sonunda uçurtma hediye etti.

Rektörümüz DURMUŞ, liseli kız çocukların gösterdiği güzel performansları sebebiyle İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut KURTARAN’a Üniversitemiz logolu plaket takdim etti.

Suriyeli sığınmacı ve Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Laleş AKA’nın Arapça seslendirdiği şiir de konuklardan büyük ilgi gördü.

Ödül takdim töreninden sonra program, toplu fotoğraf çekimi ve Rektörümüz’ün küçük çocuklara uçurtma hediye etmesiyle sona erdi.